primarie tg-jiu.jpgPrimăria municipiului Târgu-Jiu a obţinut o finanţare în valoare de aproximativ 100 milioane de lei pentru realizarea mai multor lucrări de infrastructură şi modernizări ale unor centre din municipiu, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Evulescu.

Potrivit sursei citate, banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi au fost obţinuţi după ce proiectele depuse prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au fost aprobate.

„Este vorba de şase programe care au fost aprobate, dar pe care nu le-am semnat încă, iar acţiunea va avea loc în perioada imediat următoare. Din aceste aproximativ 100 de milioane de lei, contribuţia proprie a Primăriei Târgu-Jiu va fi de circa 4 milioane. Banii vor fi folosiţi pentru asfaltări pe toate străzile cu probleme din oraş, înfiinţarea de centre pentru persoanele cu handicap şi tineri, modernizarea cartierului Bicaz, dar şi pentru introducerea în toate şcolile din municipiu a sistemelor de supraveghere video”, a precizat Ramona Evulescu. Reprezentanta Primăriei Târgu-Jiu a adăugat că cele şase programe vor putea fi semnate chiar vineri, fie la Târgu-Jiu, fie la Craiova, la eveniment fiind aşteptat să participe şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea. AGERPRES