Primăria Târgu-Jiu a epuizat banii pentru investiţii alocaţi din bugetul local

Primăria municipiului Târgu-Jiu a cheltuit, pe parcursul anului 2010, peste 61 de milioane lei pentru investiţii, banii fiind alocaţi de la bugetul local strict pentru lucrări de modernizare, asfaltare sau cheltuieli de gospodărie.

Potrivit directorului tehnic al instituţiei, Marius Ionescu, pe lângă cele 61.700.000 lei milioane lei, dintre care 33.700.000 lei pentru modernizarea reţelelor de apă, de canalizare, lucrările de modernizare a centrului municipiului şi asfaltarea străzilor şi alte 28 milioane pentru cheltuielile de gospodărie precum iluminatul public, cel al şcolilor, măturat, întreţinerea spaţiilor verzi, Primăria Târgu-Jiu a mai obţinut 65 milioane de euro din finanţări externe pentru proiectele de infrastructură şi cele ISPA, bani care vor veni în mai multe tranşe.

“Sumele acordate la începutul anului pentru continuarea lucrărilor de investiţii din municipiu sau începerea altora noi au fost destul de mici raportate la nivelul oraşului. Acest fapt ne-a determinat să întocmim proiecte prin care să atragem fonduri externe şi am obţinut sume de milioane de euro. Programul de investiţii început va continua şi în anii următori astfel că, în această iarnă, vom elabora o serie de proiecte prin care să mai putem atrage fonduri pentru lucrările din primăvara anului viitor”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Marius Ionescu.


Reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu a precizat că printre proiectele de investiţii derulate şi care se vor continua în 2011 se numără modernizarea şi extinderea reţelei de apă, înfiinţarea unei staţii de tratare a apei uzate, extinderea şi modernizarea sistemului de canalizare, realizarea drumului de centură al municipiului, un program de asfaltări şi modernizări ale drumurilor pietruite şi vechi din municipiu.


Totodată, acesta a vorbit şi despre realizarea unor pasaje subterane şi supraterane în intersecţiile cele mai aglomerate din oraş, menţionând că urmează să fie elaborate documentele necesare. Începerea lucrărilor la aceste pasaje va mai dura totuşi dat fiind că necesită sume substanţiale de bani şi este obligatoriu să fie atrase fonduri. Marius Ionescu a făcut referire şi la asigurarea fondurilor necesare în 2011 pentru energia electrică, respectiv iluminatul public, curentul consumat de şcoli şi de celelalte instituţii pe care Primăria le are în administrare, precizând că, pentru a face economie, a fost elaborat un studiu de fezabilitate pentru un parc fotovoltaic de câteva hectare, proiect a cărui valoare se ridică la circa 20 milioane euro. AGERPRES