Conducerea primăriei municipiului Târgu-Jiu a anunţat, joi, începerea lucrărilor la două mari obiective de investiţii care vizează modernizarea, reabilitarea mai multor străzi din oraş şi crearea de spaţii publice urbane, banii pentru aceste lucrări provenind din fonduri europene.

Primarul Florin Cârciumaru a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că valoarea totală a celor două proiecte de investiţii este de aproximativ 40 de milioane de lei, primul dintre acestea, care are ca termen de începere a lucrărilor săptămâna viitoare, având o finanţare de aproximativ 5 milioane de lei.

Respectivul obiectiv de investiţii se referă la crearea şi modernizarea de spaţii publice urbane în zona adiacentă străzii Bicaz. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de alimentare cu apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială de suprafaţă.
În cazul celui de-al doilea proiect a cărui valoare este de aproximativ 35 de milioane de lei şi care vizează modernizarea mai multor străzi din câteva cartiere ale oraşului, edilul oraşului a declarat că lungimea totală a tronsoanelor care vor fi reabilitate este de aproximativ 14 kilometri.

Lucrările la
cele două obiective vor fi efectuate de un consorţiu de patru firme, dintre care una se află în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. „Lucrările în cazul străzii Bicaz vor începe chiar de săptămâna viitoare şi vor fi finalizate în luna octombrie a acestui an. La cel de-al doilea obiectiv, lucrările vor începe în toamna acestui an, urmând ca o parte să fie finalizate până la sfârşitul anului, iar restul pe parcursul anului viitor. De asemenea, în 2012, aceleaşi lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, a canalizării pluviale cu rigolă carosabilă şi realizarea de trotuare vor începe în cartierul Panduraşul şi se vor încheia în luna mai. Acest proiect mai cuprinde şi realizarea de lucrări de canalizare pluvială de suprafaţă, infrastructură rutieră, trotuare în cartierele Tismana şi Narciselor, dar şi pe Calea Severinului”, a spus Florin Cârciumaru. La nivelul municipiului se derulează investiţii în programe de infrastructură în valoare de 450 de milioane de lei, dintre care 250 de milioane de lei doar în anii 2011-2012. AGERPRES