boriga gabriel.jpgPrimăria Târgovişte va cumpăra centrale termice pentru toate unităţile de învăţământ din municipiu care sunt racordate la acest moment la sistemul centralizat de încălzire, valoarea totală a acestei investiţii fiind de circa 2 milioane de euro.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat că banii necesari investiţiei vor fi prinşi în bugetul din 2011.

Consilierii locali au votat, în şedinţa din luna noiembrie, 30 de hotărâri de aprobare a studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru dotarea cu centrale termice a 23 de unităţi de învăţământ, a trei centre sociale şi a unor clădiri ce aparţin primăriei. Centralele vor fi montate pe actualul sistem de calorifere şi ţevi, iar preţurile sunt cuprinse, în funcţie de capacitatea de încălzire, între 10.000 de lei şi 629.000 de lei.


Hotărârea de montare a centralelor termice vine după ce conducerea Termica a anunţat că nu ştie dacă va putea asigura furnizarea căldurii pentru populaţie în acest sezon rece, din cauza datoriilor de 120 de milioane de lei pe care le are la Distrigaz. Termica asigură, cu program, livrarea apei calde şi a încălzirii unităţilor şcolare, folosind combustibil lichid uşor (CLU). De altfel, situaţia Termica este incertă, în condiţiile în care datoriei de la Distrigaz i se adaugă faptul că merge în pierdere din 2005 şi are contractate simultan trei împrumuturi în valoare totală de 12 milioane de lei. AGERPRES