Primaria Targoviste cauta investitori la societatea de distributie si transport a energiei termice din municipiu pentru a rentabiliza activitatea acesteia. Termica (CET) Targoviste functioneaza in pierdere din 2005 si are contractate simultan trei imprumuturi in valoare totala de 12 milioane de lei.

Pretul gigacaloriei in municipiu este printre cele mai mari din tara, respectiv 400 de lei. Conducerea primariei si consiliul local au hotarat constituirea unei comisii care sa se ocupe de organizarea si derularea procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica a municipiului.

Daca in urma cu 10 ani Termica avea aproape 22.000 de abonati casnici si peste 700 de agenti economici, acum mai sunt racordati la sistemul centralizat de energie termica aproximativ 8.200 de abonati casnici si aproape 200 de agenti economici. Termica Targoviste a fost infiintata in 1998, un an mai tarziu avea restante de 6,5 milioane de lei, iar acum datoriile se ridica la un total de 34,7 milioane de lei.

Pe de alta parte, societatea are de recuperat de la populatie 4,6 milioane de lei. In ultimii ani la Termica au fost facute investitii importante. In 2004 a fost implementat un sistem de cogenerare. Curentul produs este vandut catre Electrica. Conform city managerului municipiului Targoviste, Marius Constantinescu, rentabilitatea CET Targoviste este scazuta din cauza pierderilor in reteaua de transport si distributie. Pierderile din reteaua principala erau in 2008 de peste 20%, iar in retelele secundare de 27%.

City managerul Marius Constantinescu spune ca motivele debransarilor de la Termica au fost neindividualizarea consumului pentru fiecare consumator, instalatiile interioare din apartamente vechi de 20-30 de ani, sincope in furnizarea agentului termic, pretul ridicat al acestuia, precum si debransarile rau platnicilor. Anul trecut apa calda a fost oprita in luna iulie din cauza datoriilor pe care Termica le avea la Distrigaz, iar in acest an in luna aprilie s-a intrat mai devreme in revizia anuala din cauza unor probleme la reteaua de conducte. Mai putin de o treime dintre apartamentele din Targoviste mai sunt racordate la sistemul centralizat de energie termica. Cei care nu sunt bransati la sistemul centralizat de termoficare isi asigura incalzirea si apa calda cu centrale proprii.