Primaria Sulina vrea sa ia in administrare plaja de la Marea Neagra

Primaria orasului Sulina doreste sa preia in administrare plaja de la Marea Neagra, motiv pentru care primarul Aurel Dimitriu a adresat o noua solicitare Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), adrese similare fiind transmise si anii anteriori.
“Pana acum nu am primit niciun raspuns la solicitarile noastre, dar din punctul nostru de vedere darea plajei in administrarea Primariei este fireasca atata timp cat in fiecare dimineata salubrizam zona. Sunt cheltuieli pentru toate aceste actiuni care nu pot fi justificate daca nu avem in administrare plaja”, a afirmat primarul orasului Sulina, Aurel Dimitriu.

Conform informatiilor furnizate de Prefectura judetului, in timpul ultimei sale vizite efectuate la Tulcea, secretarul de stat din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Varga, a discutat cu autoritatile judetului si redefinirea plajelor de la Sulina si Sfantu Gheorghe.

“S-a discutat despre necesitatea redefinirii plajelor de la Sulina si Sfantu Gheorghe ca plaje ecoturistice, astfel incat ele sa treaca in patrimoniul consiliilor locale, pentru ca in prezent primariile fac cheltuieli care nu pot fi justificate pentru intretinerea acestor plaje”, a mentionat prefectul Lucian Simion.

Redefinirea plajelor de la Sulina si Sfantu Gheorghe urmeaza sa fie efectuata de juristii Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Amintim ca preluarea in administrare a plajelor de la Marea Neagra de catre Primaria orasului Sulina si cea a comunei Sfantu Gheorghe a constituit si tema unui proiect legislativ initiat in 2007 de ARBDD si trasmis ministerului de resort.

Potrivit initiativei de la acea vreme, plajele pot fi inchiriate prin participare la licitatie publica de catre orice persoana juridica, publica sau privata, romana sau straina, interesata de aceasta tranzactie, guvernatorul ARBDD, Paul Cononov, declarand in 2007 ca primariile vor prelua in administrare plajele, ele urmand sa decida daca le vor inchiria sau nu.