Primăria Suceava intenţionează să construiască o sală polivalentă şi un stadion nou, după ce a intrat în posesia a 12,05 hectare de teren, prin transfer de la Staţiunea de Cercetări Agricole din municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că investiţia care constă în acest complex sportiv ar putea fi finanţată prin Compania Naţională de Investiţii, căreia i-a înaintat, deja, o scrisoare de intenţie, având şi acordul de principiu al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Potrivit primarului, având în vedere că suntem într-un an de criză, investiţia ar urma să fie realizată printr-un parteneriat public privat, locaţia fiind la intrarea în municipiul Suceava, dinspre Fălticeni. Lungu nu a avansat o valoare a investiţiei, dar a precizat că intenţionează să demareze un proiect în acest sens cât mai curând. Primăria a preluat terenul în baza Legii privind transferarea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti”, prin Staţiunea de Cercetări Agricole Suceava, în domeniul public al municipiului Suceava şi în administrarea Consiliului Local.AGERPRES