Primaria Suceava vrea sa dea in folosinta anul acesta 50 de apartamente noi

Municipalitatea suceveana intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa construiasca si sa dea in folosinta 50 de apartamente noi.
Viceprimarul Angela Zarojanu a spus ca in curand vor fi finalizate lucrarile de mansardare a doua blocuri, unul de pe strada Grigore Ureche si altul de pe Nicolae Iorga, criteriile de repartizare a acestora urmand sa fie aprobate in sedinta de Consiliu Local de la finele acestei luni.

La repartizarea celor 20 de apartamente rezultate din mansardarea blocurilor se va tine cont de veniturile solicitantilor, care trebuie sa isi poata achita lunar toate cheltuielile de intretinere, precum si de atitudinea sociala a acestora, pentru ca noii-veniti in bloc sa nu faca probleme vechilor locatari.

Alte 18 apartamente vor fi obtinute de Primarie prin mansardarea a sase blocuri ANL din cartierul Privighetorii, unde nu sunt necesare decat aproximativ 7,5 miliarde de lei, pentru compartimentarea si amenajarea spatiilor deja existente sub acoperisul cladirilor.

Conducerea Primariei Suceava are in plan si construirea unor locuinte speciale pentru familiile nevoiase. Astfel, deja au fost intocmite proiectele de construire a unor module locative in curtile caselor detinute tot de Primarie, anul acesta urmand sa fie realizate 12 apartamente cu confort redus, care vor fi repartizate familiilor cu copii, ale caror venituri nu le permit sa locuiasca la bloc. Viceprimarul Sucevei a precizat ca se intentioneaza ca acolo sa fie mutati chiriasii Primariei, care au acumulat datorii imense pe la asociatiile de proprietari.