lungu_ion_mare.jpgPrimarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a declarat presei, miercuri, că intenţionează să construiască câteva zeci de locuinţe sociale anul viitor, printr-un program guvernamental, dacă o solicitare de finanţare în acest sens transmisă Ministerului Dezvoltării Regionale va fi aprobată.

Lungu susţine că sucevenii nu mai sunt interesaţi de locuinţe ANL, municipalitatea fiind asaltată, în ultimul timp, de cereri pentru obţinerea unei locuinţe sociale.

Totodată, administraţia publică locală suceveană se confruntă cu problema caselor din patrimoniu, date în folosinţă ca locuinţe sociale, ajunse într-o stare avansată de degradare, unele chiar în pericol de prăbuşire. Potrivit lui Lungu, costurile de reparaţii s-ar ridica la sume mult mai mari decât îşi poate permite municipalitatea să investească. Primarul a precizat că pentru un număr mic dintre aceste imobile s-a găsit soluţia vânzării lor către chiriaşi, dar în cele mai multe situaţii acest lucru nu a fost agreat de locatarii imobilelor.

În aceste condiţii, municipalitatea a trimis o solicitare la Ministerul Dezvoltării Regionale ca Suceava să fie cuprinsă anul viitor în lista oraşelor unde se vor construi locuinţe sociale în cadrul unui program pregătit pentru anul 2013.

„Multe locuinţe sociale sunt într-o stare avansată de degradare cu pericol de prăbuşire chiar pentru unele dintre ele, aşa că vom face tot posibilul să fim prinşi pentru anul viitor cu un număr de 80 de locuinţe sociale, Suceava având avantajul că deţine spaţiul necesar ridicării acestora în spatele zonei Metro unde au mai fost construite apartamente ANL şi locuinţe pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate şi unde există deja reţeaua de apă, canalizare şi gaz metan”, a spus Lungu. AGERPRES