Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că doreşte dezvoltarea unui parc fotovoltaic, pe măsuri de eficienţă energetică cu finanţare prin PNRR, care să asigure necesarul de energie electrică al municipalităţii, de la iluminatul public, cel de sărbători şi până la consumul de curent din clădirile proprii.

Lungu a spus că acest parc fotovoltaic ar urma să fie realizat pe actuala groapă de zgură de la Termica, pe o suprafaţă de 30 de hectare, iar investiţia se va derula în asociere cu comuna Ipoteşti, deoarece terenul, deşi aparţine Primăriei Suceava, se află în zona administrativă a comunei Ipoteşti.

„Am angajat o firmă de consultanţă să facă un studiu în acest sens, să vedem în ce constă el. Am avea posibilitatea să producem energie electrică într-o cantitate suficient de mare încât să asigurăm o mare parte din consumul nostru, al municipalităţii. Legislaţia nu ne permite să utilizăm direct energia electrică pe care o producem, dar putem să o dăm în sistemul naţional, contra-cost, ca şi alţi producători, iar de acolo să o cumpărăm (…) Este un proiect în care eu cred şi sunt convins că în măsura în care vom depune vor fi şanse reale de finanţare”, a spus Lungu. AGERPRES