Municipalitatea suceveană va implementa proiecte cu finanţare europeană în valoare de 39,1 milioane de euro, acestea urmând să fie depuse până în luna octombrie la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est (ADR NE), a declarat într-o conferinţă de presă primarul Ion Lungu.

Selectarea proiectelor se va face printr-o nouă structură, respectiv Autoritatea Urbană, a precizat Lungu.

”Încep să se mişte lucrurile în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, în ceea ce ne interesează pe noi, municipiile reşedinţă de judeţ, Axa 4, de dezvoltare urbană (…)Aici este cadrul general, în ceea ce priveşte municipiile reşedinţă de judeţ, vine completat cu ghidul solicitantului, care nu este lansat, şi cu ghidurile specifice pentru fiecare investiţie. Se clarifică lucruri. Documentele strategice, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) care pentru municipiul Suceava a fost dezvoltată şi a fost trimisă la o primă discuţie la ADR NE şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), care a fost licitat şi sperăm ca în 15 aprilie să fie finalizat”, a spus Lungu.

El a subliniat că aceste două documente strategice sunt necesare pentru depunerea de proiecte la ADR NE, SIDU putând fi depus între 20 februarie şi 21 august 2017, iar data limită de depunere a proiectelor fiind 29 decembrie 2017.

Totodată, primarul a spus că este foarte importantă înfiinţarea Autorităţii Urbane. ”La fiecare primărie de municipiu reşedinţă de judeţ se înfiinţează o Autoritate Urbană care face prioritizarea proiectelor. Este constituită din minimum trei membri (…) Sunt optimist că vom depune toate aceste documente strategice, iar în toamnă, septembrie-octombrie, să depunem proiectele pe care le vom selecta în cadrul Autorităţii Urbane”, a precizat Lungu. AGERPRES