Primaria Suceava a demarat o actiune de verificare a firmelor, birourilor notariale sau de traduceri, a magazinelor GSM, precum si a bancilor care au amplasat panouri publicitare din carton pe domeniul public, fara a avea o autorizatie din partea municipalitatii.
Inspectorii din Primarie au avut in vedere in primul rand zona centrala a orasului, unde accesul pietonilor pe trotuare este ingreunat de panouri inestetice, amplasate ilegal.
Acestia au identificat sute de astfel de panouri in numai cateva ore, pe doar cateva strazi din oras, si au dispus ridicarea acestora de catre proprietari. In momentul controlului, proprietarii au sustinut ca aceste materiale publicitare nu sunt amplasate ilegal, de vreme ce platesc o taxa pentru publicitate. Potrivit sefului Disciplinei in constructii, Dorina Teodorescu, taxa pentru publicitate nu trebuie confundata cu taxa pentru folosinta locului public, pe care nici unul dintre cei verificati nu o plateste municipalitatii. Proprietarii firmelor si administratorii societatilor verificate nu vor mai putea amplasa aceste panouri pe domeniul public decat dupa ce vor depune o cerere pentru obtinerea autorizatiei de la Primarie.

Amplasarea panourilor pe trotuarele din municipiu nu se va mai face haotic, ci prin respectarea unor reguli privind dimensiunea, distantele si locul vizat. Viceprimarul Angela Zarojanu a precizat ca Primaria Suceava are in vedere stabilirea unui model unitar de panou publicitar pentru care firmele ar putea sa plateasca.