Primăria Suceava va aloca peste 2,7 milioane lei pentru construcţia unei sere

Primăria Suceava va finanţa o investiţie în valoare de 2,7 milioane de lei pentru a construi o seră proprie, în condiţiile în care anual cumpără de pe piaţa liberă circa 400.000 de flori, a declarat primarul Ion Lungu.

”Dorim să ne facem propriile răsaduri de flori ca să nu cumpărăm de pe piaţa liberă (…) Operaţiunea ‘panseluţa’ nu a funcţionat de când sunt primar al municipiului Suceava. Noi ne facem răsaduri în serele proprii şi în cea închiriată”, a spus Lungu.

Edilul a precizat că, în prezent, municipiul are o seră cu o suprafaţă de 370 de metri pătraţi şi o alta, închiriată, de 3.500 de metri pătraţi, dar vrea să renunţe la sera închiriată şi să construiască o seră nouă cu o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi.

Potrivit primarului, lucrările la noua seră se vor finaliza în 12 luni de la semnarea contractului, iar finanţarea va fi multianuală, în condiţiile în care în acest an se va realiza procedura de licitaţie.

În şedinţa deliberativului local de joi ar urma să voteze indicatorii tehnico-economici pentru finanţarea acestei sere.

Potrivit proiectului, valoarea investiţiei este de 2.738.438 de lei din care construcţii-montaj de 2.152.586 lei. AGERPRES