caini comunitari.jpgPrimăria Suceava este obligată să suspende licitaţiile privind desemnarea unui operator care să captureze câinii fără stăpân, deşi acestea fuseseră demarate, după decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB), a declarat primarul Sucevei Ion Lungu. Licitaţia pentru desemnarea operatorului care să se ocupe de gestionarea câinilor comunitari urma să fie organizată în 22 iulie.

”Am convocat consilierii locali la o şedinţă informală, împreună cu secretarul Consiliului Local, ca să vedem ce putem face mai departe”, a spus primarul. El a precizat că, în caietul de sarcini, se prevede că firma câştigătoare trebuie să se ocupe de strângerea animalelor de pe străzi şi să le ducă la adăposturile municipalităţii, dar şi de eutanasierea câinilor nerevendicaţi sau care nu sunt adoptaţi în termen de 14 zile.

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea 258/2013, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind definitivă.

În municipiul Suceava sunt aproximativ o mie de câini comunitari în cele două adăposturi ale municipalităţii şi alţi circa două mii pe străzi. AGERPRES