Municipalitatea Suceava va investi aproximativ 2 milioane de lei în construcţia unei noi sere floricole, până la sfârşitul acestui an, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Sera se va construi pe o suprafaţă de 6.595 metri pătraţi, pe structură metalică, închideri din panouri de sticlă, având o suprafaţă acoperită de 1.461,5 metri pătraţi. Totodată, proiectul include şi o anexă cu birouri şi vestiare pentru angajaţi.

„Ne dorim ca Suceava să fie un oraş al florilor, de care să se bucure toţi sucevenii. Mai mult decât atât, ne dorim ca noi să producem material săditor pentru întregul oraş. În prezent, municipiul Suceava are spaţiu insuficient pentru a-l produce, motiv pentru care, lucrările la construcţia unei noi sere sunt în toi”, a spus Harşovschi.

Potrivit viceprimarului Sucevei, în acest an, angajaţii municipalităţii au produs 156.300 de fire de flori, printre care muşcate, crăiţe, petunii, cana indica, gura leului, gazania, celosia, dalia şi salvia.

Harşovschi a precizat că valoarea lucrărilor este de 1,952 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este decembrie 2021.

Anul trecut s-a finalizat procedura pentru selecţia executantului care construieşte sera, respectiv Florconstruct AGACON SRL. AGERPRES