lungu_ioan1.jpgMunicipalitatea suceveană va construi două noi cimitire, după ce a primit solicitări în acest sens, numărul locurilor de veci existente în prezent fiind insuficient, a declarat presei, miercuri, primarul Ion Lungu. El a spus că unul dintre cimitirele noi va deservi zona Obcini – George Enescu, iar celălalt zona Burdujeni.

Pentru cimitirul din Burdujeni a găsit deja locul, pe Dealul Mănăstirii, în spatele noului cartier de case, acolo unde municipalitatea deţine trei hectare de teren. Pentru Obcini – George Enescu, potrivit lui Lungu, problema este mai complicată în sensul în care primăria va trebui să facă demersuri la Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pentru a i se transfera suprafaţa de teren necesară amenajării cimitirului.

Lungu a subliniat că, în bugetul pe acest an, primăria a alocat 100.000 de lei în vederea realizării studiilor de amplasament pentru cele două cimitire. Primăria a amenajat anul trecut un cimitir nou în cartierul Iţcani, pe o suprafaţă de trei hectare pe care a primit-o de la ADS.AGERPRES