Primăria Suceava dezinfectează spaţiile de joacă din oraş

doroftei_ovidiu1.jpgDSP Suceava în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava vor desfăşura o acţiune de dezinfecţie a locurilor de joacă din oraş, în contextul în care numărul cazurilor de meningită acută virală cunoaşte o creştere continuă, de la sfârşitul lunii mai 2012, ajungând să fie de zece ori mare decât numărul total al cazurilor înregistrate pe tot parcursul anului trecut.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a declarat, miercuri, că acţiunea se va desfăşura în zilele de joi si vineri, seara, după ora 20,00. În acest sens, viceprimarul a făcut apel la populaţie să respecte recomandările ce vor fi afişate în locurile dezinfectate şi să nu lase copiii să meargă la locurile de joacă până în dimineaţa zilei următoare la ora 8,00.

În cele 73 de spaţii de joacă din municipiu se va utiliza un dezinfectant foarte eficient, biodegradabil în proporţie de 98%, necoroziv, ce necesită un timp de contact de 30-60 de minute. Nu este necesară clătirea suprafeţelor, iar produsul este lipsit de toxicitate, fiind utilizat şi în dezinfecţia saloanelor de nou născuţi. Dezinfecţia va fi efectuată de personal autorizat din cadrul celor două instituţii, în echipe mixte supravegheate de specialişti. AGERPRES