Primaria Suceava cumpara masti de protectie pentru elevi si profesori

Municipalitatea suceveana va achizitiona 25.000 de massti de unica folosinta pentru protectia impotriva virului gripei noi.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, in calitate de presedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, ca s-a luat aceasta decizie avand in vedere evolutia incidentei cazurilor de gripa noua, mastile urmand sa fie impartite, ”in caz de forta majora”, scolilor din municipiu. In unitatile de invatamant din municipiu sunt inmatriculati 21.966 de elevi.

Lungu a spus ca investitia este estimata la aproximativ 50.000 de lei si va fi suportata din bugetul local. Primarul a spus ca achizitia acestor masti se va face cat mai urgent si vor fi tinute in stoc pana la aparitia situatiei de forta majora. El nu a putut explica de ce costul unei masti achizitionate de municipalitate este de peste zece ori mai scump decat cel de pe piata libera, limitandu-se la a spune ca are banii si considera oportuna crearea acestui stoc de masti pentru ca ”sa fie, sa nu trebuiasca”. Totodata, edilul a spus ca intentioneaza sa achizitioneze astfel de masti si pentru angajatii primariei care intra in contact direct cu publicul. AGERPRES