Primăria Suceava construieşte zece parcări cu finanţare locală

În municipiul Suceava se vor construi zece parcări supraterane, în buget fiind prevăzută suma de 70.000 de lei pentru studiile de fezabilitate, geologice şi topografice ale primei astfel de parcări care va fi amenajată în proximitatea primăriei, a declarat edilul Ion Lungu.

El a anunţat că demarează proiectul celor zece parcări cu finanţare locală, în condiţiile în care, până în prezent, nu s-a înfiinţat o axă cu finanţare europeană pentru realizarea de astfel de investiţii. Lungu a precizat că prima parcare va fi construită pe cinci nivele, pe sistem clasic şi nu cu acţionare hidraulică.

“Demarăm proiectul pentru realizarea de parcări supraterane în municipiul Suceava (…) Demarăm această procedură şi, în măsura în care vom finaliza studiile, din investiţiile care nu se vor finaliza din cauze obiective în acest an vom face redistribuiri de fonduri să începem prima parcare supraterană”, a spus primarul.

Totodată, el a prezentat alte nouă locaţii unde se vor realiza parcări supraterane, respectiv Piaţa Mare, centru în zona steagurilor, strada Meseriaşilor, zona Taylan, zona parcării Hotel Bucovina, zona Albina, zona Mobila, zona Proiect Bucovina şi în zona Protopopiatului din cartierul Zamca.

Lungu a estimat că aceste parcări supraterane vor costa circa 11-12 milioane de euro, subliniind că a demarat proiectul mai târziu decât şi-ar fi dorit pentru că a aşteptat alocarea de fonduri europene pentru finanţarea acestui tip de investiţii, pe modelul exerciţiului financiar 2007-2012 când s-au alocat fonduri pentru parcările subterane. AGERPRES