Primăria Suceava va construi cu fonduri europene o nouă grădiniţă în cartierul Burdujeni în proximitatea şcolii generale din zonă, proiect de circa 700.000 de euro, a declarat primarul Ion Lungu. Potrivit acestuia, proiectul privind construirea noii grădiniţe a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est din Piatra Neamţ şi va primi finanţare din fonduri europene.

Noua grădiniţă ar urma să fie construită în curtea Şcolii Generale nr. 6 şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 843,6 metri pătraţi, parter şi etaj. Totodată, vor fi amenajate un loc de joacă de 320 metri pătraţi, alei pietonale şi spaţii verzi în suprafaţă de 1.678 metri pătraţi, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 700.000 de euro, pe o durată de execuţie de 2 ani, a afirmat Lungu. El a menţionat că o nouă grădiniţă se impunea a fi construită, în condiţiile în care cea existentă în Burdujeni Sat funcţionează într-o casă veche de peste o sută de ani, improprie acestei activităţi.

”Am depus un prim proiect pe fonduri europene, pe 4 aprilie, pentru construirea unei grădiniţe în cartierul Burdujeni Sat. Noua grădiniţă va fi pe două niveluri, parter şi etaj, pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, iar cea desfăşurată de 848,66 mp”, a spus Lungu. AGERPRES