lungu_ion_mare.jpgPrimarul Ion Lungu a declarat presei că municipiul Suceava are nevoie de o sală polivalentă ce urmează a fi folosită pentru evenimente sportive şi culturale, iar în acest sens va propune Consiliului Local angajarea unui credit de 25 milioane lei pentru demararea lucrărilor de construcţie. Potrivit edilului, sala polivalentă va avea o capacitate de cinci mii de locuri, iar investiţia, evaluată la 17 milioane de euro, inclusă în strategia culturală adoptată de CL Suceava, trebuie realizată cu fonduri locale, în condiţiile în care programele europene nu prevăd finanţări pentru astfel de obiective.

Proiectul ar urma să fie finalizat în patru ani, iar creditul de 25 de milioane lei poate asigura finanţarea pentru primii doi ani. Primarul a arătat că acest credit va fi rambursat în zece ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, iar gradul de îndatorare al municipalităţii nu va fi afectat mult, precizând că, potrivit estimărilor, cel mai mare grad de îndatorare va fi în acest an, de 17,99%, în anii următori acesta urmând să scadă până la 15%. Totodată, Lungu a spus că în bugetul pentru acest an va include o sumă de un milion de euro pentru construcţia unei nocturne la stadionul municipal Areni.

În opinia primarului, investiţia într-un nou stadion este foarte mare, iar până când se va găsi finanţare cu această destinaţie va trebui modernizat actualul stadion municipal. AGERPRES