Primăria Suceava alocă peste 2,6 milioane de euro pentru modernizarea ştrandului municipal

Municipalitatea suceveană va aloca 12 milioane de lei pentru modernizarea vechiului ştrand din cartierul Iţcani, singurul din oraş, iar lucrările vor demara în primăvara anului viitor, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Ion Lungu.

El a spus că indicatorii tehnico-economici ai aceste investiţii au fost aprobaţi în ultima şedinţă a Consiliului Local de la sfârşitul lunii trecute, când s-a decis alocarea sumei de 300.000 de lei pentru realizarea proiectului tehnic.

Potrivit primarului, după modernizare ştrandul va dispune de trei bazine de înot, unul mare pentru adulţi, unul pentru copii şi altul cu apă sărată, cu posibilitatea ca în viitor acestea să fie acoperite.

De asemenea, ştrandul va dispune de o plajă cu nisip şi una pentru şezlonguri, un spaţiu verde pentru recreere, dar şi de locuri de joacă pentru copii.

Lungu a subliniat că modernizarea ştrandului din Iţcani nu s-a realizat cu finanţare europeană, mai devreme, pentru că a avut prioritate reabilitarea şi restaurarea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

“Nu am putut depune un proiect pentru a face acolo bază de agrement aşa cum ar fi trebuit la vremea respectivă, pe Axa 5, cum a depus şi Humorul şi alte oraşe din ţară, pentru că noi am depus proiectul pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei tot pe Axa 5. Dacă aveam bazin de înot şi lăsam Cetatea să se dărâme procedam bine? Eu zic că nu. Am făcut bine prin ceea ce am făcut, că nu am lăsat Cetatea să se dărâme. Încercăm să recuperăm azi cu ştrandul”, a spus primarul Sucevei, adăugând că estimează finalizarea investiţiei la ştrand în doi ani. AGERPRES