Municipalitatea suceveană a cheltuit aproximativ un milion de euro pentru acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus, bani ce fuseseră iniţial alocaţi instalării unei roţi panoramice, a declarat primarul Ion Lungu. El a spus că în oraş continuă acţiunile de dezinfecţie stradală, precum şi în scările de bloc.
„Am făcut şi facem în continuare lucrări de dezinfecţie în oraş. Având în vedere situaţia din municipiu, am decis să facem încă o dezinfecţie pe scările de bloc”, a spus primarul, precizând pentru, că pentru toate scările de bloc, costul acţiunii este de 200.000 de lei.
Edilul a precizat că, în ultima săptămână, municipalitatea a împărţit 200 de pachete cu ajutoare alimentare persoanelor în nevoie.
Potrivit primarului, municipalitatea a cheltuit în această perioadă aproximativ un milion de euro pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, între achiziţiile făcute numărându-se aparatul RT-PCR cu 3.000 de teste, zece ventilatoare ce ar urma să ajungă în această săptămână, la care se adaugă cheltuielile cu lucrări de dezinfecţie, închirierea hotelurilor pentru persoanele aflate în carantină şi asigurarea meselor pentru respectivii cetăţeni.
„Sunt două luni de când Primăria Suceava asigură mâncare şi apă persoanelor izolate la domiciliu. Banii au fost luaţi de la roata panoramică. Să fim noi sănătoşi, că roată panoramică punem după ce trece această epidemie”, a spus Lungu.
Totodată, primarul nu a exclus posibilitatea ridicării carantinei în municipiul Suceava, dar a subliniat că această decizie depinde de evoluţia situaţiei şi a rugat populaţia să fie ”disciplinată” şi să respecte regulile.
„Vârful acestei epidemii nu s-a atins în oraşul nostru şi eu fac un apel la cetăţeni să rămână acasă. Nu sunt prea popular cu aceste rugăminţi, dar depinde de noi să scurtăm această perioadă de stat acasă, de izolare, depinde de noi să revenim la o viaţă normală”, a mai spus Lungu. AGERPRES