bloc.jpgPrimăria Slatina va plăti 80% din cheltuielile necesare reabilitării termice a patru blocuri cu 10 etaje din Slatina, imobile care au faţadele deteriorate şi pentru a căror anvelopare s-au aşteptat fonduri guvernamentale.

Viceprimarul municipiului Slatina, Mihaela Stana, a precizat că blocurile respective necesită intervenţii la faţade în timp cât mai scurt şi în aceste condiţii administraţia locală a decis să nu mai aştepte fondurile guvernamentale şi să achite din fonduri proprii şi banii pe care ar fi urmat să îi primească de la Guvern.

„Doar pentru cele patru blocuri turn de pe strada Mărului Primăria Slatina va suporta 80% din cheltuielile de reabilitare termică. Proprietarii vor contribui cu 20% din fonduri. Primăria Slatina mai derulează şi alte programe de anvelopare a unor clădiri şi fondurile de la bugetul local sunt limitate”, a spus Mihaela Stana.

Anul acesta Primăria Slatina va plăti integral pentru anveloparea a 181 de scări de bloc prin programul „Slatina, oraş verde, oraş curat”. Scările de bloc respective au fost selectate numai dintre cele unde toate apartamentele au tâmplărie exterioară (geamuri şi balcoane) din materiale termoizolante.

În Slatina majoritatea blocurilor cu mai mult de patru etaje (peste 40 de imobile) au fost anvelopate în ultimii trei ani prin programe guvernamentale sau din fonduri de la bugetul local, cu o contribuţie a proprietarilor de apartamente între 20% şi 30%. Primele blocuri anvelopate au fost cele din centrul municipiului şi cele cu 10 etaje, pentru că erau cele mai vizibile şi afectau negativ aspectul oraşului. AGERPRES