slatina_primaria.jpgSistemul de supraveghere video din municipiul Slatina se va extinde şi va avea şi camere video fixe pentru recunoaşterea numerelor autovehiculelelor, conform unei hotărâri adoptată marţi seara, în şedinţă extraordinară, de consilierii locali din Slatina.

Consilierii locali au aprobat proiectul tehnic şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şi extinderea sistemului de supraveghere video în municipiul Slatina. Potrivit proiectului, valoarea investiţiei este de 2,1 milioane lei şi va fi suportată din fonduri de la bugetul local.

Viceprimarul municipiului Slatina, Cristian Bircea, a precizat că investiţia se va derula timp de doi ani, în perioada următoare urmând a fi începută procedura de licitaţie. Sistemul de supraveghere video din Slatina se va extinde cu 64 de camere video, dintre care 50 vor fi camere video mobile, iar 14 vor fi camere video fixe. Dintre cele fixe, 10 camere video vor fi amplasate la intrările în municipiul Slatina şi vor permite recunoaşterea numărului de înmatriculare a autovehiculelor. Se va amenaja şi un alt dispecerat pentru supraveghere, va fi înlocuit serverul actual şi va fi montată o reţea de fibră optică cu o lungime de doi kilometri.

În municipiul Slatina sistemul de supraveghere video funcţionează din anul 2010, iniţial cu 150 de camere video, ulterior fiind extins şi în centrul istoric, cu încă 15 camere video. AGERPRES