Viceprimarul municipiului Slatina, Dan Bălăşescu, a anunţat într-o conferinţă de presă, joi, în a doua zi de când a fost desemnat să exercite atribuţiile primarului în urma încetării mandatului lui Darius Vâlcov, că vor fi continuate toate proiectele începute în perioada în care Primăria Slatina a fost condusă de acesta, indiferent dacă au finanţare integrală de la bugetul local sau sunt numai cofinanţate.

„Vom continua să punem în practică proiectele prevăzute în bugetul de investiţii pentru anul 2012. Este vorba de lucrări în infrastructura şcolară, infrastructura de transport, în extinderea reţelelor de apă şi canalizare, în finalizarea unui bloc de locuinţe sociale”, a spus Bălăşescu.

Acesta a menţionat printre investiţiile ce vor fi continuate, lucrările de reabilitare ori construcţie la cinci unităţi şcolare din municipiu, reabilitarea principalei artere rutiere a oraşului, bulevardul A.I Cuza, finalizarea unui bloc cu 48 de apartamente cu destinaţia locuinţe sociale astfel încât să poată fi mutaţi locatarii blocului G6 ce urmează a fi demolat pentru că reprezintă un pericol pentru chiriaşi. Vor fi continuate şi programele „Slatina-oraş curat” şi „Slatina în haină nouă” prin care sunt finanţate investiţii în anvelopări de blocuri şi vopsirea unor blocuri reabilitate pe cheltuiala exclusivă a proprietarilor apartamentelor.

Beneficiind de finanţare europeană şi cofinanţare de la bugetul local, Primăria Slatina va continua şi lucrările de modernizare a patru zone ale oraşului, însemnând atât reabilitarea infrastructurii stradale, cât şi a aleilor pietonale, a spaţiilor verzi, dotarea zonelor cu mobilier urban. AGERPRES