Primăria Slatina va aloca aproape 80 de milioane lei pentru reabilitarea blocurilor şi străzilor din oraş

slatina_primaria.jpgPrimăria Slatina preconizează în acest an investiţii de aproape 80 de milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit şi pentru repararea unor străzi din municipiu, potrivit administratorului public al oraşului, Cristian Cismaru. El a prezentat luni, în cadrul unei dezbateri privind proiectul de buget al municipiului pentru anul în curs, structura bugetului şi principalele investiţii pe care le va face administraţia locală.

Bugetul municipiului Slatina în 2016 a fost estimat la aproximativ 209 milioane lei, din care 118 milioane lei vor proveni din venituri proprii. Cea mai mare sumă din bugetul de investiţii va fi cheltuită pentru continuarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor.

“O să avem o serie de investiţii majore, deoarece am întâmpinat ceva probleme în implementarea proiectelor pe fonduri europene şi am luat decizia ca mare parte dintre aceste proiecte să nu fie pierdute şi să fie finanţate integral de la bugetul local. (…)În jur de 52 de milioane lei vor merge pe partea de reabilitare termică a blocurilor. (..)Investiţiile în infrastructura stradală vor fi de 26,9 milioane lei”, a anunţat Cismaru.

El a precizat că se va urmări reabilitarea termică a blocurilor pentru care Primăria Slatina a depus în anii precedenţi cereri de finanţare din fonduri europene (peste 90 de blocuri), în condiţiile în care doar şase blocuri din oraş au fost anvelopate cu fonduri europene, cele din prima cerere de finanţare depusă de Primăria Slatina.

Pentru reabilitarea străzilor din municipiu se vor aloca 26,9 milioane lei, din aceşti bani urmând a se finaliza lucrările începute în 2015, dar vor fi începute şi lucrări noi de reabilitare la străzi principale din oraş.

Câteva sute de mii de lei vor fi alocate pentru extinderea iluminatului public pe trei străzi din oraş şi pentru achiziţia de corpuri de iluminat cu led. Primăria Slatina vrea să realizeze şi un Centru de informare turistică, investiţie ce ar urma să fie făcută tot din fonduri de la bugetul local.

De la bugetul local vor mai fi investite sume de bani pentru realizarea reţelei de canalizare a Parcului Industrial, pentru achiziţia de camere video în vederea extinderii sistemului, pentru extinderea reţelei de gaze etc. Se vor aloca bani şi pentru a pune covoare antitraumă la toate locurile de joacă pentru copii. Anul acesta se vor vor face investiţii şi pentru extinderea adăpostului pentru câini de la Sărăceşti.
Cheltuielile de personal din Primăria Slatina se vor ridica la 16 milioane lei. AGERPRES