Primăria Slatina solicită preluarea unui cinematograf

valcov_darius.jpgConsilierii locali din Slatina au aprobat vineri un proiect de hotărâre prin care Primăria Slatina solicită să preia de la Româniafilm clădirea unui fost cinematograf în care funcţionează acum cabinete de avocatură în vederea transformării imobilului în sală de spectacole şi cinema.

Edilul Darius Vâlcov a explicat că fostul Cinematograf Victoria din Slatina, cel pe care doreşte să-l preia Primăria, ar putea fi modernizat şi dat în folosinţă drept sală de cinema şi spectacole având în vedere poziţionarea lui într-o zonă atractivă a oraşului, în centrul istoric (care va fi de asemenea reabilitat în următorii doi ani).

Cinematograful Victoria nu mai funcţionează de peste 15 ani, în clădire, situată în preajma Parchetului şi Judecătoriei Slatina, având birouri acum mai mulţi avocaţi. Imobilul este degradat. În prezent, în Slatina nu funcţionează niciun cinematograf, dar peste două luni va fi dat în folosinţă, după trei ani de modernizări, Complexul Cultural “Eugen Ionescu” în care sunt şi două săli de cinema cu proiecţie 3D. Centrul Cultural “Eugen Ionescu” este investiţie a Primăriei SLatina, după ce în 2007 clădirea în care a funcţionat Cinematograful Alutus a fost preluată de administraţia locală. AGERPRES