Primăria Slatina îşi reînfiinţează serviciul propriu de ecarisaj

Primăria Slatina îşi crează un serviciu de ecarisaj propriu după ce în ultimii cinci ani a concesionat ecarisajul unor firme private, iar costurile şi eficienţa acestei măsuri au fost permanent puse la îndoială şi au constituit subiect de nemulţumire pentru cetăţeni. Primarul interimar Emil Popa va propune consilierilor locali, la următoarea şedinţă, înfiinţarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, care ar urma să funcţioneze din ianuarie 2016.

În prezent nu se mai ridică de pe străzile municipiului Slatina câini fără stăpân, nemaiexistând niciun contract în vigoare cu vreo firmă privată în acest sens.

Decizia de renunţare la concesionarea serviciului de ecarisaj către firme private fost luată săptămâna trecută de consilierii locali. Atunci, în adăpostul de la Sărăceşti erau aproximativ 250 de câini, dar în urma colaborării municipalităţii cu organizaţii de protecţie a animalelor au fost ridicaţi din adăpost peste 100 de câini şi au fost trimişi în adăposturi din diferite localităţi din ţară.
“Putem spune că adăpostul pentru câini de la Sărăceşti este închis, în sensul că nu se mai duc acolo alţi câini, iar din cei aproape 250 câţi erau săptămâna trecută, mare parte deja au fost luaţi de reprezentanţi ai unor asociaţii şi organizaţii de protecţie a animalelor spre a fi plasaţi în alte adăposturi din ţară. După ce vor fi distribuiţi toţi câinii, adăpostul de la Sărăceşti se închide complet până când se va înfiinţa un serviciu de ecarisaj în cadrul Primăriei Slatina”, a spus Mugurel Manea, purtător de cuvânt al Primăriei Slatina.

El a adăugat că municipalitatea a avut contracte valabile pentru perioade scurte, de câteva luni, cu mai multe firme care distribuiau hrană pentru câini, ridicau animalele de pe străzi etc, dar toate contractele au expirat şi Primăria Slatina nu a mai vrut să le prelungească.
Primăria Slatina a externalizat începând din luna iulie 2010 serviciul de ecarisaj, fapt care generat numeroase dispute despre eficienţa şi costurile serviciului concesionat unor firme private. De atunci şi până în prezent au fost mai multe firme care pentru diferite perioade au obţinut contractele pentru gestionarea câinilor comunitari. Au fost însă constante nemulţumirile faţă de cum este gestionată problema câinilor fără stăpân, generate de condiţiile de îngrijire a animalelor, de nemulţumirile unor cetăţeni faţă de prezenţa în continuare a câinilor comunitari pe străzi, de costurile contractelor etc. AGERPRES