Primăria staţiunii prahovene Sinaia a demarat miercuri cea de-a şaptea ediţie a campaniei de curăţenie ‘Verde crud’, care se va desfăşura până pe data de 20 aprilie. Deviza campaniei este ‘Verde crud – Face curăţenie!’ iar scopul acestei acţiuni este acela de a-i determina pe locuitorii oraşului să facă curăţenie în curţi şi în zonele din jurul blocurilor, dar şi să colecteze deşeurile biodegradabile. Acţiunea se va desfăşura, şi anul acesta, pe cartiere, fiind stabilit programul pentru fiecare dintre ele.

Pe întreaga perioadă a campaniei, Primăria Sinaia va colecta, prin intermediul partenerului său, Asociaţia Română pentru Reciclare-ROREC, şi deşeuri electronice şi electrocasnice care vor putea fi predate în locuri special amenajate.

De asemenea, sinăienii vor avea posibilitatea de a participa, prin tragere la sorţi, la o tombolă cu premii. Utilajele necesare pentru colectarea şi transportarea deşeurilor vor fi puse la dispoziţia echipei ‘Verde crud’ de către o serie de firme de construcţii, dar şi de operatorul de salubritate care acţionează pe raza oraşului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, campania va implica şi ecologizarea zonelor turistice, Drumul Cotei, Cota 1400, Valea Peleşului, Stânca Sfânta Ana, zona Stânei Regale, şi zonele verzi din jurul gării, din jurul Mănăstirii Sinaia şi din preajma telegondolei.


Pentru ecologizarea acestor zone s-au înscris deja 135 de voluntari, însă înscrierile continuă.
Printre voluntari se numără copiii de la Centrul de Plasament din staţiune, jandarmi montani, care se vor ocupa de zonele în care accesul este dificil, jandarmi de ordine publică, pompieri, elevi şi angajaţi ai administraţiei locale. ‘Sinăienii se implică, de la an la an, tot mai mult în această campanie. Acest lucru demonstrează că îşi doresc ca oraşul lor să fie mai curat şi de asemenea, să protejeze mediul înconjurător. Copiii de la grădiniţe le-au dat şi de această dată exemplu celor mari, fiind primii care s-au alăturat echipei ‘Verde crud’. Sunt sigur că anul acesta ni se vor alătura şi mai mulţi voluntari pentru a pregăti oraşul înaintea Sărbătorilor Pascale’, a declarat primarul Vlad Oprea într-un comunicat de presă.


Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, afişul campaniei a fost conceput de unul dintre copiii de la Grădiniţa numărul 1 din Sinaia. Tot în cadrul acţiunii ‘Verde crud’, cei mici vor avea ocazia de a participa la un concurs cu scop educativ în colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclare. Astfel, competiţia presupune ca aceştia să modeleze cocoloaşe din folie de aluminiu reciclată, urmând ca acela care a reuşit să facă cel mai mare şi cel mai greu cocoloş să fie premiat. La finalul campaniei, se vor planta flori şi arbuşti în zonele verzi din cartiere, dar şi în ‘Parcul Sinăienilor’, care a fost creat anul trecut pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. AGERPRES