Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a semnat, pe 17 decembrie, un memorandum pentru stabilirea relaţiilor de înfrăţire cu oraşul chinez Suzhou din districtul Wujiang, provincia Jiangsu, după ce în luna mai a fost semnată o scrisoare de intenţie în acest sens.

„Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a primit vizita unei delegaţii a districtului Wujiang, oraşul Suzhou, provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză, formată din reprezentanţi ai unei fabrici de textile şi reprezentanţi ai municipalităţii chineze (…). A fost semnat un Memorandum privind stabilirea relaţiilor de înfrăţire între municipiul Sighişoara, România şi districtul Wujiang, oraşul Suzhou, provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză. Prin intermediul acestei relaţii de prietenie se vor pune bazele cooperării dintre cele două comunităţi, în domeniile economie, comerţ, cultură şi turism, bazate pe egalitate şi beneficii comune”, a anunţat Primăria Sighişoara.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de viitoarea înfrăţire, primarul municipiului Sighişoara subliniind că, prin intermediul acestei colaborări, se doreşte atragerea unui număr cât mai mare de investitori în această zonă din Republica Populară Chineză.

În luna mai a acestui an, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean şi directorul adjunct al Biroului de Afaceri Externe al Districtului Wujiang, Zhu Xing, au semnat scrisoarea de intenţie privind stabilirea relaţiilor de înfrăţire.  Potrivit scrisorii de intenţie, părţile au fost de acord să promoveze schimburile prietenoase şi contractele comerciale dintre cele două comunităţi, să dezvolte comunicarea şi relaţiile de colaborare în domeniile ştiinţă şi tehnologie, sport, cultură, sănătate publică, educaţie şi resurse umane, bazate pe egalitate şi beneficii comune.

În acelaşi cadru, primarul din Sighişoara şi preşedintele Institutului pentru Comerţ şi Afaceri din Suzhou, Zhao Chixuan, au semnat şi un protocol pentru dezvoltarea unor oportunităţi pe linie educaţională.  Preşedintele Institutului pentru Comerţ şi Afaceri din Suzhou a arătat că acest protocol prevede pregătirea profesorilor şi studenţilor, schimburi de experienţă între studenţi şi profesori, programe de dezvoltare profesională a personalului din străinătate, dezvoltarea cursurilor de formare şi identificarea oricăror domenii potenţiale de colaborare. AGERPRES