Construcţiile ridicate ilegal în municipiul Sighetu Marmaţiei vor fi demolate, a anunţat primarul Vasile Moldovan.

„În municipiul nostru sunt persoane care se cred mai presus de lege, nu respectă sau încearcă să ocolească legea. Identificăm fie prin autosesizare, fie prin sesizări venite de la cetăţeni construc ţii ce se ridică fără a exista autorizaţie de construire. Nu vom tolera construcţii ilegale pe raza municipiului şi vom merge până la capăt pentru a opri acest fenomen. Problema respectării legalităţii într-un oraş nu poţi să o negociezi. Unde nu s-a respectat autorizaţia se poate intra în legalitate, dacă legea permite. Unde construieşti fără autorizaţie, e clar că din start te-ai gândit să construieşti ilegal. În aceste condiţii, după sistarea lucrărilor de construire, încercăm să sprijinim proprietarul pentru a face demersurile în vederea intrării în legalitate şi continuarea lucrărilor. Sunt însă şi cazuri în care nu există o altă posibilitate decât acţionarea în instanţă pentru desfiinţarea construcţiilor ridicate ilegal”, a spus Vasile Moldovan.

Edilul a dat drept exemplu o construcţie ridicată ilegal pe domeniul public unde proprietarul a continuat să lucreze, deşi a existat plângere penală împotriva acestuia. „Este şi cazul de pe strada Gh. Doja unde în cursul acestui an s-au efectuat lucrări de demolare a unei construcţii vechi şi, cu toate că nu există nicio autorizaţie, se continuă lucrările de edificare a unei noi construcţii. Pe scurt, cei cinci proprietari care apar în evidenţele de carte funciară, precum şi persoana identificată la faţa locului de către Poliţia Locală, care s-a recomandat ca proprietar şi executant al lucrărilor, au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 5.000 lei pentru efectuarea de lucrări fără a deţine autorizaţii de desfiinţare sau construire, dispunându-se şi sistarea lucrărilor până la intrarea în legalitate. Sfidând măsurile dispuse, persoanele sancţionate au continuat lucrările, motiv pentru care am depus plângere penală împotriva acestora la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei. Şi acest demers a rămas fără efect. (…) În cazul de faţă, fiind o construcţie edificată pe o proprietate privată, am apelat la sprijinul instanţei, solicitând desfiinţarea construcţiei care se ridică nelegal, până la pronunţarea pe fond solicitând, pe cale de urgenţă, sistarea lucrărilor”, a mai precizat Vasile Moldovan.

Acesta a subliniat că toate construcţiile ilegale de pe domeniul public sau privat al municipiului pot fi demolate prin dispoziţia primarului. AGERPRES