Primăria Sighetu Marmaţiei caută soluţii pentru a putea continua să finanţeze Cantina săracilor

godja_eugenia1.jpgCantina socială din municipiul Sighetu Marmaţiei şi-a epuizat fondurile alocate doar pentru primele şase luni ale anului, astfel că primăria trebuie să suplimenteze banii necesari din bugetul local.

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a declarat luni că situaţia este gravă şi că pe parcursul acestei săptămâni se vor căuta soluţii pentru a continua finanţarea cantinei săracilor din oraş.

“În şedinţa Consiliului local programată să aibă loc în această săptămână, miercuri, vom identifica resursele financiare necesare funcţionării cantinei sociale. Cu siguranţă vom găsi soluţia potrivită încât abonaţii acestui serviciu să poată beneficia pe mai departe de o masă caldă, zilnic”, a spus primarul Godja.

Cele 95 de persoane care primesc masa la cantina socială au solicitat autorităţilor locale să intervină pentru a asigura fondurile necesare cantinei sociale deoarece pentru majoritatea masa zilnică gratuită este singura posibilitate de a trăi. Consilierul local Gheorghe Pop a spus că aşa cum primăria are fonduri să aloce pentru hrana câinilor vagabonzi, trebuie să aibă şi pentru cantina săracilor.

“Prin rectificarea bugetului o să avem bani şi pentru cantina săracilor, doar nu o să lăsăm fără hrană peste 90 de oameni amărâţi”, a spus consilierul Pop.
De asemenea, Georgeta Delescu, şeful Serviciului Public Comunitar de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei, a precizat că instituţia socială mai are fonduri pentru hrana alocată persoanelor defavorizate pentru încă şapte zile. Pentru a putea asigura masa zilnică celor 95 de persoane nevoiaşe, primăria municipiului Sighetu Marmaţiei va trebui să aloce din bugetul local prin rectificare aproape 120.000 de lei. AGERPRES