Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat că municipalitatea intenţionează să investească în acest an aproximativ 50 de milioane de lei în unităţile de învăţământ din oraş, de trei ori mai mulţi bani faţă de cei cheltuiţi anul trecut, în acelaşi scop.

În 2017, suma propusă a fi alocată pentru investiţii şi reparaţii în clădirile unităţilor de învăţământ este de aproximativ 50 de milioane lei. Fondurile pentru execuţia lucrărilor vor proveni majoritatea din bugetul local, dar şi din fonduri structurale pe care Municipiul Sibiu doreşte să le atragă„, se arată într-un comunicat de presă.

În 2016, din bugetul local a fost alocată pentru învăţământ suma de 16.291.550 lei, reprezentând cheltuieli cu investiţiile, reparaţii curente şi obiecte de inventar. Mai mult de jumătate din bugetul total prognozat pentru investiţii în învăţământ, adică 24,7 milioane de lei (fără TVA) va fi direcţionat pentru reabilitarea şi extinderea clădirii în care va funcţiona Liceul de Arte, fiind vorba de fostul cămin al Colegiului Economic din municipiu. AGERPRES