Primăria municipiului Sibiu va amenaja 44 de centre de închirieri de biciclete până la finalul anului, cu o investiţie de peste 9,7 milioane de lei, din fonduri europene.

„În maxim 10 luni sibienii vor avea la dispoziţie 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg oraşul pentru care vom achiziţiona 540 de biciclete produse în Canada şi alte 12 triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziţia dotărilor şi amenajarea acestor centre. În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ştrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului şi calea Dumbrăvii şi urmează să lansăm licitaţia pentru execuţia lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentaţiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate şi piste pentru biciclete: unul pe calea Şurii Mici şi unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu – str. Rahovei”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziţie la care s-au prezentat trei ofertanţi.

Valoarea investiţiei realizate de Primăria Sibiu cu finanţare din fonduri europene este de 9.706.360,48 lei.

Firma contractată de primăria sibiană trebuie să asigure: 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord şi modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranţă şi monitorizare permanentă prin GPS; 8 triciclete pentru seniori; 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilităţi; 44 de staţii inteligente de preluare şi predare a bicicletelor în tot oraşul, din care 10 sunt prevăzute cu staţii de depanare pentru reparaţii de urgenţă a bicicletelor; terminale inteligente de închiriere şi plată cu cardul bancar; 5.000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată, aplicaţie mobilă pentru închiriere şi plata serviciilor.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate şi 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraş, anunţă comunicatul Primăriei Sibiu. AGERPRES