Primăria Sibiu scuteşte agenţii economici afectaţi de criză de la plata taxei speciale de salubrizare

Agenţii economici locali, afectaţi de criză, vor fi scutiţi de plata taxei speciale de salubrizare, a anunţat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

“Economia locală este afectată de această criză pe care o traversăm cu toţii. Pentru că suntem conştienţi că mediul de afaceri este partenerul nostru în dezvoltarea oraşului, căutăm continuu posibilităţile legale de a-i sprijini pentru a trece mai uşor peste dificultăţi. O nouă măsură pentru a sprijini agenţii economici vizează scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare. Voi propune Consiliului Local Sibiu scutirea de la plata acestei taxe pentru utilizatorii non-casnici care şi-au întrerupt total activitatea în perioada stării de urgenţă. Pentru a beneficia de scutire, agenţii economici vor transmite către Direcţia Fiscală, pe adresa: itpj@sibiu.ro, exclusiv în format electronic, documentele prevăzute în proiectul de hotărâre care va fi afişat pe site-ul instituţiei de joi, 26 martie, la secţiunea Consiliul Local/ Proiecte de hotărâri supuse aprobării”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Potrivit sursei citate, agenţii economici care şi-au redus activitatea şi care produc astfel mai puţine deşeuri, pot depune o declaraţie rectificativă, tot în format electronic, rezultând astfel o scădere a taxei de salubrizare.

“În cazul agenţilor economici care au plătit în avans taxa de salubrizare şi solicită această scutire, se va efectua regularizarea, sumele plătite pentru această perioadă fiind considerate avans pentru următoarele perioade neachitate”, a mai spus primarul Sibiului, Astrid Fodor. AGERPRES