Primăria Municipiului Sibiu va investi aproape 10 milioane de lei într-o construcţie care va găzdui o nouă creşă şi grădiniţă, cu o capacitate de 140 de locuri.

Indicatorii tehnico-economici pentru construcţia unei noi creşe şi grădiniţe lângă Şcoala nr.12 din zona Piaţa Cluj, o investiţie estimată la peste 9,8 milioane de lei, au fost aprobaţi de Consiliul Local. Următorul pas este contractarea lucrărilor de construcţie propriu-zise. Creăm astfel încă 140 de locuri pentru copiii de creşă şi grădiniţă şi facem încă un pas spre acoperirea cererii tot mai mari de locuri„, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit primarului sibian, noua unitate de învăţământ va fi construită în proximitatea Şcolii 12 din municipiul Sibiu, la parter urmând să funcţioneze creşa cu o capacitate de 60 de locuri, iar la etaj o grădiniţă cu 80 de locuri.

Clădirea va fi izolată termic, încălzirea şi apa caldă vor fi asigurate de o centrală termică, iar pentru o eficienţă energetică mai mare corpurile de iluminat vor fi echipate cu surse de iluminat LED. Acoperişul va fi unul de tip terasă necirculabilă unde vor fi amplasate 134 panouri fotovoltaice şi două panouri solare. Panourile vor asigura încălzirea apei pentru consumul menajer în sezonul cald. Noua construcţie va fi adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilităţi prin rampe de acces, iar pentru deplasarea pe verticală se va monta o platformă care urmăreşte linia scărilor. Pentru persoanele nevăzătoare vor fi instalate covoare tactile. La parterul clădirii va fi amplasat un grup sanitar adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, iar la toate ieşirile de evacuare vor fi amplasate informaţii vizuale clare şi planuri tactile privind evacuarea la incendiu. Pentru siguranţă, unitatea va fi dotată cu instalaţii de detecţie, semnalizare şi avertizare efracţie, se vor monta instalaţii de supraveghere video şi un sistem de control al accesului în clădire„, se precizează într-un comunicat al Primăriei Municipiului Sibiu.

În curtea clădirii se va amenaja un loc de joacă, alei, spaţiu verde cu arbori şi gazon şi locuri de parcare. AGERPRES