Primăria Sibiu anunţă că peste 40% din bugetul pe 2020 va fi investit în infrastructură

Peste 40% din bugetul de 781,93 de milioane al municipiului Sibiu pentru 2020 va fi investit în lucrări de infrastructură, în oraş urmând să fie deschise mai mult de 80 de şantiere, potrivit unui comunicat de presă al primăriei.

“Anul 2020 va fi anul realizării multora dintre proiectele ample pe care le-am iniţiat şi pregătit în anii precedenţi. În total, în 2020 Primăria Sibiu va gestiona peste 80 de şantiere şi va demara proiectarea pentru alte obiective ce vor fi realizate în anii următori”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.  Potrivit sursei citate, bugetul total preconizat pentru anul 2020 este de 781,93 milioane de lei, incluzând şi fondurile europene contractate până la finele lui 2019. “Această sumă s-ar putea modifica sensibil după comunicarea de către Administraţia Finanţelor Publice a sumelor ce revin municipiului Sibiu de la bugetul de stat”, se menţionează în comunicatul Primăriei Sibiu.

Lucrările în infrastructura Sibiului au fost evaluate la 325 milioane de lei, reprezentând 41,57 % din bugetul total. Cele mai importante investiţii la acest capitol se referă la cumpărarea a 40 de autobuze ecologice, 9 autobuze şi 5 minibuze electrice, înfiinţarea unui centru de închirieri biciclete şi modernizări de străzi şi poduri.

Excedentul bugetar al Sibiului la 31 decembrie 2019 a fost de 311,28 milioane lei, bani care vor fi folosiţi pentru continuarea proiectelor începute. “Excedentul bugetar se transformă anul acesta într-o sursă de finanţare importantă pentru toate aceste proiecte mari enumerate. Din totalul excedentului înregistrat la finalul lui 2019, 85 de milioane de lei vor fi utilizaţi pentru lucrări deja contractate, iar diferenţa o vom utiliza pentru proiecte pentru care am demarat deja procedurile de achiziţie în vederea execuţiei lucrărilor”, a mai spus primarul Astrid Fodor. AGERPRES