Primăria Sibiu a semnat contractul pentru studiul de pre-fezabilitate în vederea construcţiei Centrului de conferinţe şi spectacole în zona Pieţei Teatrului, vizavi de Teatrul Naţional „Radu Stanca”, în centrul istoric al municipiului.
Firma care se va ocupa de acest studiu este Ove ARUP & Partners International Limited, valoarea contractului însumând 1,6 milioane de lei. „Este un proiect esenţial pentru viaţa culturală a Sibiului şi pentru crearea premiselor dezvoltării oraşului ca centru pentru conferinţe naţionale şi internaţionale. De aceea, parcurgem fiecare pas legal cu atenţia cuvenită. Am semnat contractul pentru acest studiu absolut necesar care ne va arăta, printre altele, dimensionarea acestui Centru adaptată la realitatea din Sibiu şi tipurile de funcţiuni pe care Centrul ar trebui să le aibă pentru a fi sustenabil pentru comunitatea noastră. Mă
bucură faptul că studiul este pe mâinile unei firme specializate şi recunoscută la nivel internaţional, având în portofoliu mai multe astfel de proiecte similare”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
Potrivit sursei citate, firma contractată va furniza Primăriei Sibiu, printre altele, o analiză de piaţă, schiţa tehnică a viitorului centru de conferinţe şi spectacole, o analiză de mediu, costul estimativ al construcţiei şi va analiza gradul de suportabilitate a proiectului.
„Următorul pas, după realizarea acestui studiu de prefezabilitate va fi realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, documentaţii care vor oferi Primăriei informaţii şi mai concrete despre această investiţie”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu.
Sibiul se confruntă cu o criză a sălilor de spectacole, deşi are trei teatre şi o filarmonică. Teatrul de Balet nu are o sală proprie de spectacole, iar sălile din incinta Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi Teatrului pentru Copii „Gong” sunt mici şi se dovedesc adesea neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori. AGERPRES