Reprezentanţii Primăriei Sibiu au anunţat că au fost achiziţionat zece autobuze noi, care vor intra în circulaţie până la vară, după ce în 2018 au mai fost cumpărate alte 55 de autobuze. Potrivit sursei citate, cele zece autobuze au costat 10,5 milioane de lei.

„Procedura iniţiată de Primăria Sibiu pentru achiziţia a 10 autobuze noi s-a finalizat luni, 18 februarie, prin semnarea contractului cu firma BMC Truck & Bus SRL din Bucureşti, valoarea investiţiei din bugetul local fiind de 10,5 milioane lei. Cele 10 autobuze City Bus Diamond măsoară 12 metri, au trei uşi, un motor Euro 6 produs de Daimler (deţinătorul mărcii Mercedes Benz), precum şi podea joasă şi rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Autobuzele oferă 28 de locuri pe scaune şi încă 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile. Confortul termic al pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de climatizare – încălzire, ventilare şi condiţionare a aerului”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Sibiu.

Noile autobuze vor fi monitorizate prin GPS, sunt dotate cu camere de supraveghere şi vor oferi şi internet gratis călătorilor. „Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar pentru siguranţa călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere. În ceea ce priveşte informarea pasagerilor, autobuzele au afişaj electronic exterior în faţă, în spate şi pe lateral. În interior informaţiile utile vor fi afişate pe cele două monitoare şi vor fi transmise prin anunţuri vocale. Pentru plata călătoriei în autobuz, pasagerii pot opta între validatoarele pentru bilete şi aparatele pentru plata cu cardul contactless. Autobuzele vor oferi servicii de Wi Fi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare. Durata acestui contract este de 4 luni. Cele 10 autobuze vor intra în parcul auto Tursib care s-a înnoit la finalul anului trecut cu 55 de autobuze”, potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

Municipalitatea sibiană a putut cumpăra cele zece autobuze după mai bine de un an de zile, procedura durând atât de mult din cauza contestaţiilor. „Precizăm că această procedură de achiziţie s-a încheiat după un parcurs de 1 an şi 3 luni în care mai multe contestaţii depuse de ofertanţi au fost analizate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi de instanţele de judecată”, se mai arată în comunicat. AGERPRES