Primăria Sibiu intenţionează să construiască prima parcare subterană din oraş, în Piaţa Gării, cu o capacitate de 200 de locuri pentru autoturisme şi zece pentru motociclete, potrivit unui comunicat de presă. Primăria a semnat, pe 22 mai, primul contract, cel pentru studiul de fezabilitate pentru construcţia parcării, cu firma SC Hentza Business Bucureşti, în valoare de 92.000 de lei.

Municipalitatea sibiană doreşte o parcare subterană pe două nivele, dar şi să păstreze parcarea de la suprafaţă, în total să se ajungă, astfel, la 400 de locuri de parcare. Pe platforma de suprafaţă va fi prevăzută o staţie pentru mijloacele de transport electrice, aceasta urmând să fie dotată şi cu puncte de încărcare pentru acest tip de autobuze. Proiectantul trebuie să găsească soluţii pentru realizarea unor zone verzi în punctele de acces în parcare.

Firma contractată va preda studiul în termen de 90 de zile de la semnarea contractului. După ce proiectantul predă acest studiu, Primăria Sibiu va iniţia o procedură de achiziţie pentru execuţia lucrărilor de construcţie a acestei parcări, a precizat sursa citată. AGERPRES