Primăria Sfântu Gheorghe va plăti 8.600 de euro lunar pentru închirierea fostei Poşte, unde vrea să mute Direcţia finanţelor publice locale. Fosta clădire a Poştei, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, care se află de mai mulţi ani într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitată, proprietarul intenţionând să investească în acest scop 600.000 de euro, iar ulterior să închirieze acest spaţiu.

În urma negocierilor purtate de conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe cu cea a Romtelecom, care deţine în proprietate clădirea Poştei, s-a convenit ca, după reabilitare, aceasta să fie închiriată municipalităţii.

În şedinţa de luni după-amiază, Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat contractul de închiriere, în baza căruia Primăria Sfântu Gheorghe va plăti proprietarului o chirie lunară de aproximativ 8.600 de euro, care va fi indexată anual.
Potrivit contractului, locatarul va achita 1 euro pe metrul pătrat pentru suprafaţa situată la subsol, 6,50 euro metrul pătrat pentru parter, 3,90 euro metrul pătrat pentru cele trei etaje şi 0,35 euro metrul pătrat pentru terenul exterior.


Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care s-a arătat în repetate rânduri nemulţumit de starea deplorabilă în care se află vechea Poştă, a declarat că cel târziu anul viitor va fi eliminată această ‘pată neagră’ din peisajul urban, iar cetăţenii vor beneficia de servicii de mai bună calitate. AGERPRES