Construirea unui parc industrial, reabilitarea fostului cinematograf „Arta”, asfaltarea străzilor şi construirea de locuinţe sunt principalele priorităţi ale Primăriei Sfântu Gheorghe în anul 2013. Primarul Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că unul dintre proiectele prioritare este construirea parcului industrial de la Câmpu Frumos, unde vor fi create câteva sute de locuri de muncă.

Primăria va continua în acest an asfaltarea drumurilor şi va demara un proiect de amenajare a unor alei pietonale în zona centrală a oraşului. De asemenea, va continua reabilitarea trotuarelor şi crearea de piste pentru biciclete, amenajarea de spaţii verzi, dar şi de parcări, inclusiv una subterană pe strada Libertăţii din centrul municipiului, care va avea o capacitate de peste 200 de locuri.

O prioritate o reprezintă finalizarea Pieţei „Mihai Viteazul” şi începerea lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf „Arta” din Sfântu Gheorghe, unde va fi mutat Teatrul românesc „Andrei Mureşanu” şi vor fi amenajate două săli de cinema 3D.
Crearea unui fond local pentru construirea de locuinţe reprezintă o altă prioritate a acestui an. Fondul va fi alimentat din vânzarea locuinţelor aflate în proprietatea oraşului şi din chiriile plătite de locatarii ANL. Antal Arpad a menţionat că autorităţile locale se bazează în principal se bugetul local şi pe fondurile europene pentru realizarea acestor investiţii, dar mizează şi pe sprijinul parlamentarilor din judeţ pentru a atrage fonduri din bugetul de stat.

Făcând un bilanţ al realizărilor de anul trecut, Antal Arpad a enumerat amenajarea şi reabilitarea a circa 1.000 de locuri de parcare, modernizarea iluminatului public pe 14 străzi principale, asfaltarea mai multor drumuri, extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea termică a trei blocuri de pe străzile Avântului, Silozului şi Daliei, amenajarea a trei parcuri, renovarea şi darea în folosinţă a unui bloc cu 32 de locuinţe pentru specialişti, finalizarea lucrărilor la Sala Studio a Teatrului, inaugurarea unui centru multifuncţional pentru romii din Cartierul Orko şi modernizarea cantinei sociale.

Anul trecut s-au încheiat lucrările de renovare a Casei Bene, o clădire monument istoric din centrul oraşului care va găzdui viitorul muzeu cinegetic şi s-au realizat mai multe investiţii în staţiunea Şugaş Băi, unde a fost deschis la sfârşitul anului trecut şi un centru SPA în cadrul proiectului „Drumul apelor minerale”. AGERPRES