Primăria Sfântu Gheorghe recrutează specialişti în mai multe domenii în vederea constituirii echipei care se va ocupa de pregătirea candidaturii municipiului la titlul de „Capitala culturală europeană 2021”. Reprezentanta Biroului de Imagine al Primăriei, Knop Ildiko, a declarat că se caută specialişti în comunicare, oameni cu experienţă în organizarea evenimentelor culturale, realizarea de proiecte şi marketing care să lucreze la definitivarea documentaţiei ce va fi înaintată juriului competiţiei în luna octombrie.
„Pregătim echipa de proiect, o parte din echipă deja e constituită, dar ne-am gândit că putem atrage alături de noi şi alţi specialişti cu experienţă şi idei. Vrem o echipă cât mai bună, de aceea am lansat un apel public către toţi cei care cred că pot şi vor să se implice alături de noi în acest proiect (…) Nu vor lucra ca voluntari, ci ca şi colaboratori cu normă întreagă sau jumătate de normă, deci cei care vor intra în echipă vor fi plătiţi pentru munca lor”, a declarat Knop Ildiko.
Ea a menţionat că echipa de proiect va trebui să pregătească o documentaţie completă de circa 80 de pagini şi o prezentare care să impresioneze juriul, astfel încât municipiul Sfântu Gheorghe să treacă de faza de preselecţie şi să se califice printre finaliste. Persoanele interesate trebuie să depună CV-ul, declaraţia de intenţie şi două recomandări până pe data de 25 februarie la Primăria Sfântu Gheorghe, iar cei selectaţi vor fi programaţi pentru interviu.
Primarul Antal Arpad a declarat că municipiul Sfântu Gheorghe candidează în numele „Ţinutului secuiesc”, respectiv al judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş. „Cred că avem şanse reale la acest titlu, pentru că reprezentanţii Comisiei Europene au spus (…) că pe ei nu mărimea unui oraş îi interesează, ci vitalitatea culturală a oraşului şi ştim că suntem printre primii la acest punct. În 2013, Sfântu Gheorghe a fost în primele trei oraşe din ţară în ceea ce priveşte vitalitatea culturală, iar un alt aspect important este suma care se acordă din bugetele proprii pentru cultură, iar aici ştim că suntem pe locul I în ţară”, a declarat Antal Arpad.
Competiţia pentru titlul „Capitala culturală europeană 2021” a fost lansată săptămâna trecută la Ministerul Culturii din Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, printr-o sesiune de informare cu privire la calendarul şi condiţiile candidaturii. Dosarele de candidatură trebuie depuse până la data de 10 octombrie 2015, după care va urma o perioadă de jurizare, în două etape: preselecţia (noiembrie-decembrie 2015) şi selecţia finală (septembrie 2016). Juriul va fi format din zece experţi numiţi de instituţiile europene. AGERPRES