Primăria Sfântu Gheorghe extinde programul “Iniţiere în sport”, destinat preşcolarilor şi şcolarilor mici

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a anunţat că va extinde programul “Iniţiere în sport”, lansat în toamna anului trecut cu scopul de a dezvolta sportul de masă. Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Arena Sepsi, că programul, în care au fost cuprinşi aproape 2.000 de preşcolari şi şcolari mici, s-a bucurat de succes, motiv pentru care s-a decis continuarea şi extinderea lui, astfel încât copiii să poată beneficia de acesta de la grădiniţă până la finalizarea clasei a IV-a.

“Atât părinţii, cât şi copiii au fost mulţumiţi de acest program şi eu consider că a fost un program de succes. De la început am crezut, şi cred şi azi, că este foarte important să ne implicăm în creşterea unei generaţii sănătoase în acest oraş. În contextul în care ştim că majoritatea copiilor petrec din ce în ce mai mult timp în faţa calculatoarelor, la televizor, este foarte important să le facilităm accesul la sport, să îi facem să îndrăgească mişcarea. (…) Decizia noastră este să continuăm acest program, dar şi să îl extindem (…), deci să îl ducem mai departe, până la finalizarea învăţământului primar. Practic, copiii vor termina acest program la intrarea în clasa a V-a şi în fiecare an va intra câte o generaţie nouă”, a spus Antal Arpad.

Edilul a precizat că pentru acest program a fost alocată din bugetul local suma de 520.000 de lei iar anul viitor va creşte cu aproape o treime. “Vom ajunge la final la un milion de lei, este aproximativ contravaloarea modernizării unei străzi medii din oraş, însă eu consider că e foarte important să creştem generaţii sănătoase. (…) Întotdeauna am spus că trebuie să găsim un echilibru între investiţiile în infrastructură şi investiţiile în oameni, iar dacă investim în copii, investim şi în părinţi şi bunici”, a mai spus Antal Arpad.

Coordonatorii proiectului au precizat că în prima etapă a programului au fost implicaţi aproape 2.000 de copii din 11 şcoli şi 14 grădiniţe din Sfântu Gheorghe iar cei mai buni dintre aceştia au fost sau vor fi selectaţi pentru echipele de hochei, baschet şi fotbal.

Programul “Iniţiere în sport” se adresează preşcolarilor şi şcolarilor mici, respectiv copiilor de grădiniţă aflaţi în grupa mare, precum şi copiilor din clasele pregătitoare şi clasele primare, iar antrenamentele vor avea loc în continuare în noua sală polivalentă Arena Sepsi, inaugurată anul trecut, construită la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. AGERPRES