Primaria Sfantu Gheorghe a inchiriat un patinoar artificial, pentru care va plati iarna aceasta 40.000 de euro.
Primarul municipiului, Almos Albert, a declarat ca patinoarul, montat pe stadionul mic din Cartierul Simeria, va fi deschis publicului incepand din acest week-end pana la finele lunii martie si va functiona cu program de 4-5 ore atat dimineata, cat si dupa-amiaza.

Autoritatile locale spera sa recupereze, din vanzarea biletelor, cel putin jumatate din suma de 40.000 de euro pe care vor trebui sa o plateasca firmei din Odorheiul Secuiesc care le-a inchiriat patinoarul mobil.

In municipiul Sfantu Gheorghe exista un patinoar artificial care nu mai functioneaza de cativa ani buni. Baza sportiva a trecut dupa 1989 in administrarea S.C. Subansamble Auto, care a inchis-o la scurt timp, din considerente de nerentabilitate. In prezent, in incinta fostului patinoar din Lunca Oltului functioneaza „piata rusilor”, spre nemultumirea autoritatilor locale, care au cerut proprietarului fie sa-l repuna in functiune, fie renunte la el in folosul comunitatii.

Directorul S.C.Subansamble Auto, Ioan Maniga, a declarat ca patinoarul nu mai poate functiona decat natural, deoarece instalatiile de producere a ghetii sunt depasite, fiind pe baza de amoniac si reprezinta iminent pericol de explozie, insa in principiu s-a aratat deschis pentru o colaborare in scopul modernizarii acestuia.

Inchiderea patinoarului a dat o lovitura puternica vietii sportive a judetului, care a avut una dintre cele mai puternice echipe de hochei din tara. Conducerea clubului de hochei a facut la acea vreme o incercare disperata de strange fonduri pentru salvarea bazei sportive, dar campania „Un dolar pentru patinoar” nu a avut succesul scontat.