Primăria Sfântu Gheorghe a deschis două noi linii de finanţare, în valoare totală de 950.000 de lei, pentru proiectele culturale şi cele din domeniul sănătăţii fizice şi mintale.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, bugetul alocat proiectelor culturale este de 450.000 de lei, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 17 martie, ora 15,00, în timp ce pentru proiectele de sănătatea fizică şi mintală s-au alocat 500.000 de lei, iar cererile pot fi depuse până pe 3 aprilie, ora 16,00.

Pot aplica persoane fizice şi juridice fără scop patrimonial sau culte religioase recunoscute conform legii.

„Linia de finanţare pentru proiecte din domeniul sănătăţii fizice şi mintale a fost lansată pentru prima dată anul trecut şi s-a bucurat de un mare succes, fiind depuse în total 45 de proiecte. Acestea au vizat teme precum: tabăra de vară a familiilor numeroase, muzică împotriva cancerului, prevenirea cyberbullying-ului în şcoală, dar şi programe de educaţie sexuală pentru adolescenţi. Câteva exemple concrete câştigătoare în anii anteriori în cadrul liniilor de finanţare pentru cultură: activităţi artizanale, păstrarea tradiţiilor, spectacole, ateliere profesionale, concursuri şi concerte”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

La începutul acestui an, municipalitatea fost lansat un apel pentru proiectele sportive, care vor fi finanţate cu 400.000 de lei, iar în perioada următoare va fi lansat apelul pentru proiectele de tineret, au mai precizat reprezentanţii administraţiei locale. AGERPRES