Primăria Sfântu Gheorghe a comandat un studiu privind preferinţele culturale ale cetăţenilor

Primăria Sfântu Gheorghe a comandat un studiu pentru a afla care sunt preferinţele localnicilor în materie de cultură şi artă, cu scopul de a armoniza gusturile acestora cu strategiile instituţiilor de cultură din municipiu.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că studiul va fi realizat de o firmă bucureşteană specializată în management cultural, care va intervieva 900 de persoane până pe data de 15 decembrie a.c. pentru a afla preferinţele culturale ale acestora, dar şi părerile pe care le au despre activităţile pe care le desfăşoară instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului local, printre care se numără şi cele două teatre, ‘Andrei Mureşanu’ şi ‘Tamasi Aron’.

Sztakics Eva a declarat că ideea realizării acestui studiu a venit din partea reprezentanţilor UNITER, care au sugerat autorităţilor locale că în acest fel vor şti exact ce vrea publicul şi ce să ceară managerilor instituţiilor de cultură pentru a creşte apetitul cetăţenilor pentru consumul de artă şi cultură.

‘Vrem să aflăm ce vrea publicul, care sunt aşteptările locuitorilor de la instituţiile de cultură şi să ne adaptăm acestora. Nu plecăm de la niciun fel de idei preconcepute, răspunsul îl vor da cetăţenii’, a declarat Sztakics Eva, potrivit căreia un cuvânt important de spus îl vor avea şi ‘focus grupurile’, respectiv oamenii de cultură care se află în mijlocul evenimentelor culturale.

De-a lungul ultimilor ani au existat păreri pro şi contra legate de repertoriile celor două teatre din Sfântu Gheorghe, inclusiv în rândul consilierilor locali, unii fiind de părere că producţiile sunt prea avangardiste pentru o comunitate locală în general conservatoare. Abordările moderne şi nonconformiste au atras, însă, aprecieri pozitive din partea criticilor de specialitate, precum şi numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale. AGERPRES