Conducerea Primariei municipiului Sfantu Gheorghe intentioneaza sa contracteze un credit suplimentar in valoare de 1,9 milioane de lei (19 miliarde lei vechi) pentru repararea unor strazi, primarul Albert Almos urmand sa propuna Consiliului Local un proiect de hotarare in acest sens.
Potrivit primarului, este vorba, de fapt, despre o suplimentare a creditului in valoare de 3,5 milioane de lei luat anul trecut de municipalitate de la o banca pentru reabilitarea strazilor si trotuarelor, suma din care au ramas pentru acest an 900.000 de lei.

Edilul sef a spus ca aceasta suma nu este suficienta pentru acoperirea tuturor lucrarilor efectuate sau care urmeaza a fi efectuate si din acest motiv a contactat conducerea bancii, interesandu-se de posibilitatea suplimentarii creditului, iar raspunsul a fost pozitiv.

In octombrie anul trecut, Primaria Sfantu Gheorghe a semnat un contract pentru un imprumut in valoare de 3,5 milioane de lei (35 miliarde lei vechi) in vederea reabilitarii drumurilor si strazilor din municipiu. Imprumutul s-a contractat pe o perioada de rambursare pe zece ani. Din valoarea creditului, municipalitatea a achitat in prima faza restantele acumulate anul trecut la plata lucrarilor efectuate pentru reparatii strazi, suma care se ridica la un milion de lei (zece miliarde lei), iar cu restul banilor a reabilitat, prin depunerea unui covor asfaltic, cativa kilometri de drum. Albert Almos a spus ca din bugetul local nu se pot efectua lucrari majore de reparatii si, din acest motiv, a avut nevoie de creditul bancar.