Autoritatea pentru Digitalizarea României anunţă că Primăria Sectorului 6 s-a înrolat în ROeID. Bucureştenii din Sectorul 6 vor putea utiliza contul unic pentru a interacţiona digital cu Primăria, cont care va putea fi folosit şi în raport cu restul platformelor interconectate cu ROeID, precum Ghişeul.ro, anunţă Autoritatea pentru Digitalizarea României.

„Cu doar un selfie, o fotografie a cărţii de identitate şi un video scurt, cetăţenii îşi pot crea contul unic, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la ghişee şi fără a mai sta la cozi interminabile. Aplicaţia permite o accesare cât se poate de facilă a serviciilor publice digitale şi este disponibilă în Google Play Store şi Apple App Store”, transmite sursa citată.

Aplicaţia mobilă ROeID, lansată de ADR în colaborare cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, oferă o modalitate de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate fiind accesibile printr-un singur login.

„Identitatea electronică este o prioritate pentru Autoritatea pentru Digitalizarea României, iar ROeID reprezintă un pas important în această direcţie. Practic, continuăm să implementăm mijloace prin care românii să aibă un acces facil şi automatizat la servicii, iar totul să fie realizat în cele mai securizate condiţii. Această eficientizare a proceselor este foarte necesară pentru a optimiza procedurile şi a obţine o productivitate mai mare în administraţie, dar şi pentru a facilita viaţa de zi cu zi atât a cetăţenilor, cât şi a funcţionarilor publici”, a declarat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Dragoş Vlad.

ROeID poate fi utilizată şi de românii din afara ţării în relaţia cu instituţiile. Sunt facilitate plăţile la ANAF, obţinerea gratuită a cazierului judic iar, plata taxelor sau impozitelor. AGERPRES